LV EN LT RU DE

Lietuvieši izrāda lielu interesi par Daugavpils tūrisma piedāvājumu

27.01.2020 12:30

Šī gada 26. janvārī Viļņas izstāžu kompleksā “Litexpo” noslēdzās ikgadējā Lietuvas tūrisma izstāde “Adventur 2020”, kas ir lielākais gada notikums Lietuvas tūrisma nozarē, kas pulcē gan pašmāju, gan ārzemju tūrisma nozares pārstāvjus. Starptautiskajā izstādē piedalījās arī Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras speciālisti, kas triju dienu garumā popularizēja Daugavpils pilsētas tūrisma piedāvājumu.   

Kopā ar aģentūras speciālistiem stendā strādāja arī kolēģi no Daugavpils novada pašvaldības aģentūras “TAKA”, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra un Daugavpils inovāciju centra pārstāvji. Daugavpils pilsētas stenda apmeklētājiem bija patiesi liela interese par Daugavpili, izstādes apmeklētāji interesējās par pilsētas tūrisma objektiem – Daugavpils cietoksni, Marka Rotko mākslas centru, Latgales zoodārzu, Baznīcu kalnu, Šmakovkas muzeju, Daugavpils skrošu rūpnīcu un citiem. Liela interese bija arī par lielākajiem pasākumiem un aktīvās atpūtas iespējām, kā arī laika pavadīšanas iespējām ģimenēm ar bērniem. Izstādes apmeklētājiem bija pieejami tūrisma materiāli par Daugavpilis pilsētu, Daugavpils novadu un Latgales reģionu. Ļoti pieprasīti bija aģentūras izdotie tūrisma materiāli lietuviešu valodā – pilsētas tūrisma karte lietuviešu valodā un Daugavpils cietokšņa ceļvedis.

Daudzi Viļņas iedzīvotāji atzina, ka labprāt izmantos vilcienu, kas kursē no Viļņas uz Daugavpili nedēļas nogalēs, lai apskatītu Daugavpili.

Zīmīgi, ka Daugavpils ir labi zināms ceļojuma galamērķis lietuviešiem. Daudzi atzina, ka plāno braucienu uz Daugavpili arī šogad. Pilsētas viesi plāno apmeklēt pilsētas tūrisma objektus, koncertus un pasākumus, tādus kā pilsētas svētkus, tirdziņus Rīgas ielā un Daugavpils cietoksnī, kā arī starptautisko vēsturiskās rekonstrukcijas festivālu “Dinaburg 1812” un Martas balli. Aukštaitijas reģiona, kas ir vistuvākais reģions Latgalei, iedzīvotāji regulāri brauc uz Daugavpili iepirkties, kas veicina darījumu tūrisma attīstību, un apvieno to ar pilsētas kultūrvēsturisko objektu apmeklējumu, kā arī ar maltītes ieturēšanu pilsētas restorānos un kafejnīcās. Daugavpils stendu apmeklēja daudz tūristu gidu un tūrisma aģentūru pārstāvju, kurus interesēja maršruti grupām, informācija par naktsmītnēm un ēdināšanas iestādēm.

Izstādes otrajā un trešajā dienā Daugavpils stendā norisinājās dažādas aktivitātes sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, ikviens interesants varēja iesaistīties radošajā meistardarbnīcā, bet Daugavpils inovāciju centrs pārsteidza stenda apmeklētājus ar saviem eksperimentiem.

Šonedēļ vēl ir gaidāms darbs 27. starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū “Balttour 2020”, kas no 31. janvāra līdz 2. februārim norisināsies Rīgā, Ķīpsalas izstāžu hallē.