LV EN LT RU DE

Izstādes Ludzas Novadpētniecības muzejā oktobrī

01.10.2009-31.10.2009, Ludzas Novadpētniecības muzejs, Kuļņeva iela 2, Ludza

Ludzas Novadpētniecības muzejā skatāma pastāvīga ekspozīcija „Varoņa atgriešanās mājās” veltīta 1812. gada Tēvijas kara varonim, Grodņas huzāru pulka šefam, ģenerālmajoram Jakovam Kuļņevam.

Pastāvīgajā Dabas ekspozīcijā apmeklētāji var iepazīties ar četru Latvijas biotopu „Mežs”, „Purvs”, „Pļava”, „Ezers” un „Cilvēka mājoklis un dārzs” iemītniekiem.

Pastāvīgajā Vēstures ekspozīcijā apmeklētāji var apskatīt akmens laikmeta mājokli, pirmo cilvēku darbarīkus, medību un zvejas piederumus, iepazīties ar par seno latgaļu kapulaukos atrastajām senlietām, iegūt ziņas par Ludzas pils celtniecību, Ludzas pils novada iedzīvotāju dzīvi zviedru un poļu laikos.

       
Oktobrī skatāmās izstādes:
1.
   quot;Ludzas Novadpētniecības muzejam - 90";
2.   I.Prigun izšūto gleznu izstāde „Dvēseles brīnumainā dziesma”.
3.    „Es (a)dēju cymdu puori trejdeviņim dzejporeņim” atklāšana.
4.   „V.Kalvānam – 100”.

   

Tālrunis: +371 65723931
www.ludzasmuzejs.lv


Akcijas „Es par kultūru” ietvaros Ludzas Novadpētniecības muzejā 2009.gada 14.oktobrī līdz plkst. 18.00 tiks pagarināta darba diena. Akcijas laikā no plkst.13.00 līdz plkst. 18.00 apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja bezmaksas iepazīties ar muzeju. Akcijas ietvaros Ludzas novada iedzīvotāji aicināti ar saviem parakstiem apliecināt, ka kultūra viņu dzīvē ir svarīga.

Es par kultūru!

Latvijas valsts sākas ar cilvēku, kurš runā un raksta latviešu valodā. Latvijas valsts sākas ar dzeju un mūziku, ar „Dievs svētī Latviju”. Latvija sākas ar Kultūru. Latvijas kultūra ir dzīva, bagāta un atvērta, bez tās nebūs Latvijas.

Kultūra ir mana maize un sāls, mani svētki un ikdiena, tā ir manas dzīves daļa. Kultūra man ir nepieciešama tagad un turpmāk.