LV EN LT RU DE

PASĀKUMI Rēzeknē FEBRUĀRĪ, 2020

01.02.2020-29.02.2020, Rēzekne
1.februārī no plkst. 10.00–18.00
Ģimenes sestdiena muzejā
10.00–11.30 Zīmēšanas darbnīca izstādē “Lielie kaķi” kopā ar autori Ļubovu Ceļapīteri
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja bezmaksas, tālr. 64622464 rezekne.lv
Katra mēneša pirmajā sestdienā ieeja uz muzeja ekspozīcijām un izstādēm ir brīva. Ziemā (līdz 31. maijam) Latgales Kultūrvēstures muzejs apmeklētājiem atvērts pēc rudens–ziemas darba laika: otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien, sestdien no plkst. 10.00–18.00, svētdien, pirmdien – slēgts.
Uz zīmēšanas darbnīcu izstādē “Lielie kaķi”, kuru vadīs autore Ļubova Ceļapītere, aicinām bērnus līdz 14 gadu vecumam, lai kopā ar vecākiem uzzinātu vairāk par guašas krāsām un otām, par to, kā labāk uzlikt triepienu, lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Ieklausījušies izstādes autores teiktajā, bērni varēs pielietot jaunapgūtos paņēmienus praktiski un uzzīmēt katrs savu vai kaimiņu mājas kaķi.

Līdz 1. februārim
Ļubovas Ceļapīteres gleznojumu izstāde “Lielie kaķi”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, muzejpedagoģisko nodarbību telpā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja   rezekne.lv
Ļubova Ceļapītere pēc izglītības ir angļu valodas filoloģe un nozares literatūrzinātniece, taču pašlaik ir aizrāvusies ar zīmēšanu un gleznošanu guašas tehnikā. Savulaik, dzīvojot Ašhabadā pie Afganistānas robežas, ir pabeigusi arī mākslas skolu, tāpēc šī pievēršanas mākslas valodai un tās izteiksmes līdzekļiem ir likumsakarīga, atsaucot atmiņā skolā iegūtās zināšanas. Autori aizrauj dabas tēmas, visvairāk – dzīvnieki un ziedi, taču pēdējā laikā arī vispārcilvēciskas tēmas kā, piemēram, mātes un bērna savstarpējā saikne. Šajā gleznojumu sērijā “Lielie kaķi” apmeklētāji varēs ieraudzīt lielo kaķu dzimtas pārstāvju – lauvas, tīģera, pumas, leoparda u. c. – tuvinātus portretējumus, starp kuriem noteikti būs atrodams arī kāds mājas kaķēna portrets.

Līdz 1. februārim
Spēlfilmas “Nameja gredzens” tērpu un rekvizītu izstāde
Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes:   skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja   rezekne.lv
Vēsturisko leģendu par Zemgales karali Nameju kino valodā radījis režisors Aigars Grauba un producents Andrejs Ēķis. Filmas “Nameja gredzens” (2018) tērpu māksliniece ir Sandra Sila, kuras uzdevums, strādājot pie tērpu kolekcijas, nav bijis precīzi kopēt arheoloģiskos apģērbus, bet gan veidot kostīmus ar atsauci uz seno tērpu siluetiem, audumu krāsām, rotām. Kopumā filmas vajadzībām radīti vairāk nekā 300 tērpu komplektu, kuru darināšanā piedalījušies daudzi Latvijas amatnieki, kā arī rotu un butaforiju mākslinieki. Izstādē varēs ieraudzīt krāšņākos no filmas tērpiem, kas darināti galvenajiem varoņiem. Kostīmus papildinās rekvizīti no filmēšanai veidotās vides.

1.februārī plkst. 15.00
Pasaka visai ģimenei “Cariene varde” pēc krievu tautas pasakas motīviem
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes:   5,00–7,00 € teatrisjoriks.lv
Rēzeknes teātris “Joriks” aicina skatītājus uz brīnumainu pasaku visai ģimenei “Cariene varde” pēc krievu tautas pasakas motīviem! Kopā ar izrādes varoņiem aizceļosiet uz burvju pasaku valstību, kur laipnība, mīlestība un atjautība uzvarēs ļaunās burvestības.
Režisors: Aivars Pecka. Scenogrāfija un kostīmi: Olga Karelina (Krievija).
Lomās: Kristīne Klimanova, Edvīns Klimanovs, Larisa Beilo, Genādijs Voronovs, Vladimirs Petrovs, Aivars Pecka, Larisa Ščukina, Jekaterina Garfunkele un Dana Ivenkova.   
Pirmizrāde 15.09.2019. Izrāde krievu valodā. Ieteicamais vecums 3+. Izrādes ilgums: 1h 10min (ar starpbrīdi)

1.februārī plkst. 18.00
Aleksandra Gaļina komēdija “Sirēna un Viktorija”
Mazā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes:   10,00–15,00 € latgalesgors.lv
Krievu dramaturga Aleksandra Gaļina lugā “Sirēna un Viktorija” divas sievietes ir kā pretpoli, kas nemanot ļaujas piedzīvojumiem ar noslēpumainu vīrieti. Viena ir vientuļa skolotāja ar angļu gramatikas zināšanām somā, bet otra, izbijusi biznesmene ar skotu viskiju uz galda. Abas dāmas pietiekoši atšķirīgas, bet tajā pašā laikā līdzīgi vientuļas, risinājumu meklē pie vīrieša, kas dāmām dzīvi sagriež kājām gaisā. Noslēpumainais svešinieks sola piepildīt dāmām visslēptākās vēlēšanās. Rodas jautājums, vai daudzsološais vīrietis ir tas, par ko uzdodas? Režisors – Felikss Deičs.

1.februārī plkst. 20.00
Absolventu vakars
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Organizators: Edgars, tālr. 29962451

No 1. februāra līdz 8. martam   
Baiba Feoktistova. Personālizstāde “Sieviete ir”
22. februārī plkst. 14.00 tikšanās ar mākslinieci!
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Ieejas maksa muižā: 1,00–1,50 €   luznavasmuiza.lv
Baiba Feoktistova rada darbus eļļas un akrila tehnikā, tiem pievienojot zelta foliju, kas veido krāšņu un izteiksmīgu akcentu, kopā ar košām un kontrastējošām krāsu paletēm. Autore vērtīgu pieredzi un telpisku domāšanu apguvusi, mācoties juveliera profesijā pie Oļega Auzera, kas ļāvusi izprast, kā veidojas formas un kā tās attēlot plaknē, Izcila pieredze gūta, mācoties pie gleznotāja Artūra Auzera, taču absolūti lielāko daļu iemaņu apguvusi pašmācības procesā, kopš bērnības izrādot spēcīgu interesi par mākslu un ieguldot ļoti daudz laika savu prasmju izkopšanā.
Autores darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā. Šī ir autores ceturtā personālizstāde.   
Izstādē Lūznavas muižā apskatāmo darbu tapšanas procesā liela koncentrēšanās tiek virzīta uz sievietes tēla izkopšanu un tās skaistuma cildināšanu. Daiļā dzimuma pārstāvju identitātes tēma tiek atveidota un pētīta izsenis. Autore sievietes tēlu izvēlas attēlot kā mistisku, iekārojamu, intriģējošu, kā arī bērnišķīgi naivu.    Tā arī radies izstādes nosaukums “SIEVIETE IR”. Katrs darbs tiek radīts, mācību procesā pētot, studējot, galvenokārt anatomiju, krāsas uzklāšanas tehnikas un kompozīciju.

No 4. līdz 8. februārim   
Fotogrāfiju izstāde “Redzēt neredzot”. Jaunatnes iniciatīvas projekts “Vienoti dažādībā”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, muzejpedagoģisko nodarbību telpa, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes:   skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja   rezekne.lv
Biedrība “Eņģeļi ar mums” realizē jaunatnes iniciatīvas projektu “Vienoti dažādībā”, kura ietvaros jaunieši apguva fotografēšanas prasmes un izveidoja foto izstādi “Redzēt neredzot”. Par izstādi jaunieši saka tā: “Katru dienu mēs izjūtam dažādas emocijas un sajūtas, kuras ne vienmēr tiek izrādītas. Izstādes nosaukums simbolizē cilvēka 6 maņas, kuras mēs arī centāmies atveidot fotogrāfijās. Izstādes veidošanā mēs ne tikai ieguldījām lielu darbu, bet arī iemācījāmies strādāt vienoti. Tādi mēs visi esam – vienoti dažādībā.”
Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).

4. februārī plkst. 19.00
Sergeja Slavjanska (Baltkrievija) koncertprogramma “Ar jaunām un labākām dziesmām”
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielās zāles skatuve, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes:   12,00 €   rezekne.lv
Biļetes var iegadāties NBKN un GORS kasēs, kā arī bilesuparadize.lv

6. februārī plkst. 18.00
Ontons Rupaiņs “Dzymtā zemē”. Rēzeknis Tautys teatra komedeja
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Biļetes:   5,00 €; skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3,00 €   rezekne.lv
Piec loba laika Gabris brauc nu Reigys iz sovu dzymtū pusi, kab bogotajai jaunivei Zentai pīruodeitu, ka ari jis ir tureigs zemis saiminīks. Tok izaruoda, ka situaceja ir izamainejus, i vysa bogoteiba – zeme – vaira napīder Gabrim, bet gon sābru Annai. Attīceibu leikumi i komiskys situacejis, puordzeivuojumi i cereibys, deļ tam, ka vaca mīlesteiba naryusej…
Lūmuos: Vija Dikule, Jānis Pampe, Aldis Leidums, Ināra Apele, Sandra Juste, Rasa Deksne, Jolanta Leitāne, Kaspars Balodis, Oskars Lustiks, Gundars Kozlovskis.
Režeja – Māra Zaļaiskalns. Telpa i kostimi – Ināra Apele. Gaisma i skaņa – Ints Salmiņš. Smilšu animaceja – Guna Miķelsone. Pyrmizruode 18.05.2019.

7. februārī plkst. 13.30   
Izrāde-darbnīca bērniem “Plastmasas huligāni”
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, Atbrīvošanas alejā 115, Inženieru fakultātē, 111. auditorijā rta.lv
Tie ir visur – uz ielām tēlo mazus ežus, peldas okeānos kā medūzas un slēpjas kokos kā putni. Viņu mazās mikrodaļiņas jautri dzīvojas mūsu vēderos. Viņi ir plastmasas maisiņi. Mums katram tie saburzīti un nepieskatīti guļ kādā atvilktnē vai krājas maisiņu maisiņos. Viņiem tur ir garlaicīgi un kādā brīdī, kad tie kļūst pavisam nevajadzīgi un aizmirsti, sāk darīt blēņas. Bet kas būtu ja mēs par viņiem rūpētos tā pat kā rūpējamies par sevi vai sev tuvajiem?
Teātra apvienība ‘”PERFOrācija” izveidojusi izrādi bērniem pēc Agneses Vanagas grāmatas “Plastmasas huligāni” (izdevniecība “Jānis Roze”) motīviem. Grāmata stāsta par divu apņēmīgu brāļu cīņu ar plastmasas maisiņiem. Sadarbībā ar “Plastmasas pārstrādes studiju” izrāde reizē ir arī darbnīca, kurā kopā ar aktieriem, bērniem ir iespēja pašiem izpausties un pārstrādāt plastmasas atkritumus. Izrādes radošajā komandā ir apvienības “PERFOrācija” mākslinieces Pamela Butāne un Beatrise Zaķe, aktieri Elizabete Skrastiņa, Rihards Zelezņevs un Kārlis Tols, kostīmu māksliniece Inga Apine. Izrādē spēlē - Elizabete Skrastiņa, Rihards Zelezņevs, Kārlis Tols, Izrāde paredzēta pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem un viņu vecākiem.
Izrādes ilgums 1 stunda 20 min. Izrādes atbalstītāji un sadarbības partneri: Kaņepes Kultūras centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds, British Council Latvia, Latvijas Kultūras akadēmija, Plastmasas pārstrādes studija.

7. februārī plkst. 15.00 izstādes atklāšana!
Apvienības V.I.V.A. gleznu izstāde “Laimes formula Latgalē”
No 7. februāra līdz 7. martam
Latgales Kultūrvēstures muzejā, 3. stāva izstāžu zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes:   skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja   rezekne.lv
Radošā apvienība V.I.V.A., kur kopā darbojas četras Latgales gleznotājas – Vēsma Ušpele, Ilze Griezāne, Vija Stupāne un Agra Ritiņa, pagājušo gadu noslēdza un jauno iesāka ar izstādi “Laimes formula Latgalē” Sv. Pētera baznīcā Rīgā. Februāra sākumā izstāde atgriezīsies mājās, lai iedzīvinātu laimes formulu un dalītos tajā ar sava talanta cienītājiem te – Latgalē.
Dzejniece Anna Rancāne par apvienību V.I.V.A.: “Nosaukums veidots no viņu vārdu pirmajiem burtiem, taču tulkojumā no latīņu valodas tas nozīmē “Lai dzīvo!”, kas lieliski raksturo radošā kvarteta mākslinieciskās darbības rezultātu.    Gleznotāju radošā sadarbība aizsākās 2006. gadā, tiekoties kopīgā plenērā podnieku darbnīcā Kaunatas pagasta “Akminīšos”. Kopš tā laika Vēsma, Ilze, Vija un Agra ir piedalījušās daudzās izstādēs un plenēros gan Latvijā, gan ārpus tās, nesot vēstījumu par Latgales burvību, atvērtību un radošo garu”.

8. februārī
Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas absolventu vakars
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Organizators: Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzija rv1g.lv

11. februārī plkst. 13.00
Rēzeknes skolu deju kolektīvu Meteņdienas koncerts
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Bezmaksa   rezekne.lv

11. februārī plkst. 18.00
Latvijas Leļļu teātra viesizrāde “Mazā raganiņa”
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes:   5,00–10,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Mazā raganiņa vēl ir ļoti jauna, viņai ir tikai 127 gadi. Kādu dienu viņa nonāk izvēles priekšā – ir jāsaprot, kas tad īsti ir labas un kas ir nelabas lietas. Vai labās lietas tiešām ir labas, vai tomēr ne? Kad rodas šis jautājums, pat burvestības īsti nepalīdz atrast pareizo atbildi, tādēļ labi, ka blakus vienmēr ir gudrais draugs krauklis Abrakss, kurš zina visu... gandrīz visu. Izrādes režisore – Laila Kirmuška.

12. februārī
Ēnu diena Rēzeknē   
Ikgadējā karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem, tās laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.   rezekne.lv
Iesūtīt pieteikumu var mājas lapā enudiena.lv

No 12. februāra līdz 14. martam
Kolekcionāres Larisas Pankovas leļļu un sadzīves priekšmetu izstāde
Latgales Kultūrvēstures muzejā, 1. stāva izstāžu zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes:   skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja   rezekne.lv
Larisas Pankovas kolekcijā ir aptuveni 200 dažādu izmēru un ietērpu porcelāna leļļu, kā arī senu sadzīves priekšmetu, kas rada atbilstošu vidi un papildina kolekciju. Lelles Larisas mājās nonākušas dažādi, taču vairums no tām ir speciāli meklētas un iegādātas. Jau kādu laiku atpakaļ leļļu īpašniece ir nolēmusi, ka kolekcija ir jāparāda pasaulei, jo tā patiešām ir izveidojusies gana interesanta un aizraujoša.

12. februārī plkst. 19.00
Viljams Šekspīrs “Otello”. Melodrāma
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielās zāles skatuve, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes:   7,00 €   teatrisjoriks.lv
Viljama Šekspīra luga “Otello” ir viena no pasaules dramaturģijas virsotnēm. Rēzeknes teātra “Joriks” iestudējumā redzēsiet divu galējību atspoguļojumus – poētiskās un ikdienišķās, maigās un nežēlīgās, mīlošās un nāvējošās, cilvēciskās un mežonīgās, kuru krustpunktā rodas mūžīgais mīlestības stāsts. Ikkatrā no mums reizēm ir paslēpies Otello.   
Režisors: Antons Kiseļuss (Igaunija). Scenogrāfija: Olga Galicka (Krievija). Aktieri: Sandija Dovgāne, Jekaterina Garfunkele, Edijs Zalaks, Eduards Johansons, Māris Skrodis. Izrāde latviešu valodā. Izrādes ieteicamais vecums 14+. Izrādes ilgums 1h 45 min (bez starpbrīža)

14. februārī plkst. 19.00
“Anna Kareņina”. Izrāde-monologs pēc Ļeva Tolstoja romāna motīviem
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielās zāles skatuve, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes:   7,00 €   teatrisjoriks.lv
Rēzeknes teātra “Joriks” monoizrāde par Annu Kareņinu. Režisors: Sergejs Sotņikovs. Lomās: Tatjana Suhiņina-Pecka.
Sergejs Sotņikovs par izrādi: “Šodien jārunā par cilvēku savstarpējām attiecībām. Mēs daudz runājam par politiku, par kaut kādām sociālām problēmām, bet ļoti maz atceramies par cilvēku kā tādu. Mūsdienās cilvēks kā personība pēkšņi kļuvis nevajadzīgs, par viņu aizmirsis. Tāpēc, manuprāt, šī Annas Kareņinas personības izpēte liek mums paskatīties uz sevi un vērsties pie sevis ar ļoti svarīgiem jautājumiem – kas ir mīlestība? Kas ir kaisle? Vai mīlestība ir līdzvērtīga vai ne? Kādas vērtības cilvēkam ir? Kas viņam ir svarīgs? Tāpēc šajā ziņā Ļeva Tolstoja romāns dod ļoti svarīgas atbildes uz šiem jautājumiem.   
Izrāde krievu valodā. Izrādes ilgums 1h 10 min. Ieteicamais vecums: 14+

14. februārī plkst. 20.00
Atpūtas vakars visām paaudzēm
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Biļetes:   5,00 €   rezekne.lv   KN tālr. 64622066   
Rīko biedrība “Latgalieši”, e-pasts: latgalieshi@inbox.lv   

Līdz 15. februārim
Jūlija Šilova. Personālizstāde “Pirmsākums”
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Ieejas maksa muižā: 1,00–1,50 €   luznavasmuiza.lv
Izstādē “Pirmsākums” tiek eksponēti jaunās mākslinieces Jūlijas Šilovas Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē trīs studiju gadu laikā tapušie glezniecības darbi. Galvenie objekti, ar ko māksliniece strādā, ir cilvēks un vide. Mākslinieci aizrauj dabas formu pētīšana un analīze. Pētot apkārt esošo vidi, Jūlija cenšas caur savu redzējumu parādīt objektus, aktualizējot to unikalitāti. Par galveno vides objektu uzskata cilvēku, portretos akcentē katra individualitāti, parādot to ar tehniku, kolorītu, raksturīgākajām emocijām, tādā veidā apkopojot sajūtas un iespaidus par konkrētu personību. Lai gan mākslinieces radošā pieredze nav ilgstoša, tomēr uzsāktais mākslas ceļš tiks pilnveidots un turpināts dažādās vizuālās mākslās izteiksmes formās.

Līdz 16. februārim
Alvīnes Bautras gleznu izstāde “Nejaušā eksistence”
Mākslas galerija, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Bezmaksas, GORS   latgalesgors.lv
Māksliniece Alvīne Bautra portretē cilvēkus, kuru apveidi šķietami izšķīst tukšā telpā. Izstādē “Nejauša eksistence” māksliniece uzdod jautājumu sev un skatītājiem – kā cilvēka prāts uztver savu esību, sevis paša eksistenci šajā pasaulē, un – vai mūsu eksistence patiešām ir nejauša?

16. februārī plkst. 15.00
Muzikāla izrāde ģimenei “Sārtais ziediņš” pēc S. Aksakova pasakas motīviem
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes:   5,00–7,00 €   teatrisjoriks.lv
Jaunākā meita skaistule, tēvam-tirgonim dodoties ceļā, palūdz atvest viņai no tāltālām zemēm īpašu dāvanu – sārtu ziediņu. Noplūcis pasaulē visskaistāko ziediņu tāltālās zemes dārzā, tēvs uzzina, ka tas pieder Briesmonim. Nu tirgoņa meitai ir jādodas projām no dzimtajām mājām, lai dzīvotu tālajā Briesmoņa pilī. Beigās visu uzvar mīlestība, jo “Sārtais ziediņš” – tas ir stāsts par uzticību, drosmi un mīlošu sirdi.
Režisors: Vladimirs Petrovs.   
Scenogrāfe, kostīmu māksliniece: Olga Galicka. Lomās: Kristine Klimanova, Edvīns Klimanovs, Genadijs Voronovs, Tatjana Suhinina, Aivars Pecka, Larisa Ščukina, Jekaterina Garfunkele, Veronika Kurilova, Martins Pecka, Jekaterina Jurjeva, Marija Ivanova, Daniela Ivenkova, Rostislavs Suvorovs.
Rēzeknes teātra “Joriks” izrāde krievu valodā. Ieteicamais vecums 4+.   
Izrādes ilgums 1h 10 min (ar starpbrīdi). Pirmizrāde 30.09.2018.

16. februārī plkst. 16.00
Štrausa festivāla orķestris (Vīne)
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes:   20,00–40,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Orķestra programma ietver gan populāros klasiskos skaņdarbus, gan arī mazāk zināmas melodijas; pārsteigumu pilnus muzikālus jokus un muzikālus operetes fragmentus. Uzticība stilam, tīra un skaista skaņa, Vīnes šarms un muzikālās daiļrades prieks ir šī orķestra raksturīgākās iezīmes. Šis ir patiesi “dzīvs” kolektīvs, kas viegli iesaistās komunikācijā ar skatītājiem, uzdejojot vai ejot skatītāju rindās. Būdams uzticīgs Štrausa laikā pastāvējušajai tradīcijai, Pīters Guts diriģēs ar vijoli rokās.

16. februārī plkst. 19.00
Traģikomēdija “Grūti būt Dievam”. Rēzeknes teātra “Joriks” jauniešu teātra studijas PIRMIZRĀDE pēc brāļu Strugacku romāna motīviem
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Kamerzāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes:   3,00 €   teatrisjoriks.lv
Kas notiktu, ja cilvēki uzskatītu, ka Tu esi Dievs? Kāda būtu sajūta, ja Tu varētu palīdzēt visai pasaulei, bet Tev tas ir aizliegts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniegs jauniešu teātra studijas aktieri.
Režisors: Edvīns Klimanovs.   
Lomās: Rēzeknes teātra “Joriks” jauniešu teātra studijas dalībnieki.   
Izrāde krievu valodā. Ieteicamais vecums 14+. Izrādes ilgums 1h 30 min.

18. februārī plkst. 18.00
Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra viesizrāde “Mēdeja”
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes:   7,00–15,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Varenā burve Mēdeja, ķēniņa Kolhida meita un Saules dieva Heliosa mazmeita, palīdzēja Jāsonam iegūt zelta aunādu. Iemīlējusies argonautu vadonī, viņa aizbēga viņam līdz un kļuva par viņa sievu. Taču pagāja neliels laiks un Jāsons jau lūkojas pēc citas: viņš vēlas precēties ar ķēniņa Kreonta meitu, tajā pašā laikā Mēdejai ar abiem dēliem draud izraidīšana...
Režisors: Vladislavs Nastavševs. Lomās: Guna Zariņa, Andris Keišs, Igors Čerņavskis u. c.

21. februārī plkst. 19.00
Fado dīva Maria Emilia
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes:   15,00–30,00 €   latgalesgors.lv
Fado ir tradicionāla, melanholiska folkmūzika, kas ir populāra Portugālē. Maria Emilia savu muzikālo izjūtu mantojusi no tēva, kurš bijis ģitārists fado mūzikas restorānos un krogos Brazīlijā un Portugālē. Dziedātāja fado izpilda ar apbrīnojamu vieglumu, it kā mūzika būtu viņas elpa. Maria Emilia stāsta par mīlestību, greizsirdību un fado viņa mēdz salīdzināt ar karnevālu.

21. februārī plkst. 19.00
M. Zoščenko “Kāzas”. Komēdija
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielās zāles skatuve, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes:   7,00 €   teatrisjoriks.lv
Rēzeknes teātra “Joriks” izrādē “Kāzas”, kas veidota pēc M. Zoščenko lugas motīviem, izmantoti arī fragmenti no autora “Zilās grāmatas”, kā arī Sudraba laikmeta dzejnieku mīlas lirika un 30. gadu dziesmas, kas veltītas mūžīgajai mīlestības tēmai. Visi iestudējuma varoņi – sākot no ģimenes tēva līdz pat viešņai – elpo mīlestībā, gaida to, ilgojas pēc tās, mēģina saklausīt mīlestības čukstus savā sirdī, turklāt nokļūdami dažādās neparedzētās un jautrās ķibelēs. Jāredz!
Režisors: Aleksejs Zolotovickis (Krievija). Scenogrāfija: Sofija Jegorova (Krievija). Režisora palīgi: Aivars Pecka, Lāsma Bramane. Lomās: Vladimirs Petrovs, Tatjana Suhiņina - Pecka, Jekaterina Garfunkele, Aivars Pecka, Genādijs Voronovs, Larisa Ščukina, Kristīne Klimanova, Edvīns Klimanovs, Marats Efendijevs.
Izrāde krievu valodā. Ieteicamais vecums: 12+. Izrādes ilgums: 1h 20 min. Pirmizrāde 22.02.2019.

22. februārī plkst. 12.00
Amatierteātru Latgales reģiona skate
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3 un Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Atbrīvošanas alejā 97
Latvijas amatierteātru iestudējumu skate “Gada izrāde 2019”. Rēzeknē notiek Latgales reģiona skate:
12.00–12.40 Antons Čehovs “Bildinājums”. Līvānu novada amatierteātris. Režisore Ilze Kārkle. Rēzeknes kultūras namā;
13.30–15.10 Harijs Gulbis “Cīrulīši”. Kokneses amatierteātris. Režisore Inguna Strazdiņa.    Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā;
15.30–16.50 Ontons Rupaiņs “Dzymtā zemē”. Rēzeknes Tautas teātris. Režisore Māra Zaļaiskalns. Rēzeknes kultūras namā;
17.30–18.10 Antons Čehovs “Trīspadsmit stāsti”. Lubānas amatierteātris “Priekšspēle”. Režisore Ilze Kraukle. Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā;
18.30–19.20 Voldemārs Sauleskalns “Skaistuma karaliene”. Aizkraukles Tautas teātris. Režisore Inguna Strazdiņa. Rēzeknes kultūras namā.
***
Šogad iestudējumus vērtēs teātra kritiķi Anna Andersone, Atis Rozentāls, Edīte Tišheizere, Līga Ulberte un Latvijas Kultūras akadēmijas profesors, Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš.   

22. februārī plkst. 15.00
Goran Gora solo programma “Labā sirds”
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Biļetes:   8,00–12,00 € luznavasmuiza.lv
Dziesminieks Goran Gora savas mūziķa karjeras laikā izdevis trīs albumus angļu valodā un vienu – latviski. Tomēr lielāko daļu mūziķa repertuāra sastāda dziesmas ar Knuta Skujenieka un Imanta Ziedoņa dzeju. Tāpēc, svinot šīs unikālās sadarbības, koncertā skanēs dziesmas no albuma “Mosties” un Goran Gora skaņdarbi, kas tapuši, darbojoties Imanta Ziedoņa fondā “Viegli”. Kā allaž Goran Gora muzicēs kopā ar saviem domubiedriem, kā arī dalīsies pieredzes stāstos par sadarbību ar abiem dzejniekiem.

23. februārī plkst. 14.00
Juris Soikans “Maģiskais reālisms”. Izstādes atklāšana
Mākslas galerija, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Ieeja – brīva   latgalesgors.lv
Izstāde veltīta ekstraordinārai personībai – māksliniekam, teorētiķim, mākslas kritiķim un pedagogam Jurim Soikanam (1920–1995). Izstādes ierosme ir mākslinieka simts gadu jubileja, kas šogad apritētu 12. aprīlī. Jura Soikana daiļrade un tās attīstības trajektorijas ir ievērojami plašas kā arī iezīmē būtiskas 20. gs. otrās puses Latvijas kultūras un mākslas vēstures lappuses, kas saistītas ar trimdu, migrāciju un kultūru mijiedarbību globālā un lokālā kontekstā. Mākslinieka radošais mantojums atklāj dažādu disciplīnu pārklāšanos (vizuālo mākslu, dzeju, mūziku, mākslas kritiku un teoriju) un ļauj novērtēt to savstarpējo mijiedarbību un reģistrēt viņa radošās darbības sava veida unikalitātei konkrētā laika un telpas kontekstā. Izstāde ir arī ir solis trimdas vēstures pārskatīšanā un tās aktualizēšanā, paplašinot zināšanas un līdzšinējos pieņēmumus par Latvijas mākslas un vēstures norisēm.

23. februārī plkst. 16.00
Latgaliešu kultūras gada balva “BOŅUKS 2019”
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes:   10,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. Pretendentus balvai var iesniegt kategorijās “Valoda. Literatūra. Publicistika”, “Aktivitātes. Notikumi. Personības” un “Audio. Video”, no kurām balvas žūrija, izvērtējot pretendentus neklātienes un klātienes kārtās, izvirzīs 30 nominantus un no tiem 10 balvas saņēmējus – aktivitātes, personības, notikumus, darbus, bez kuriem visvairāk nebūtu iedomāja latgaliskā kultūra 2019. gadā. Viena balva nemainīgi tiks piešķirta par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā.

No 23. februāra līdz 1. martam
Slāvu kultūru nedēļa Rēzeknē
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Atbrīvošanas alejā 97   rezekne.lv
Nedēļas garumā notiks pasākumu virkne, kā arī “Meteņu tradīcijas” sadarbībā ar Rēzeknes un novada kultūras biedrībām: Marinēto un salīto gurķu konkurss-izstāde-degustācija. Slāvu kultūru nedēļa Rēzeknē noslēgsies ar Masļeņicas pasākumu Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā šī gada 1. martā.

23. februārī plkst. 16.00
Krievu sieviešu kora “Beregiņi” 30. gadadienai veltīts koncerts
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Atbrīvošanas alejā 97
Ieeja ar ielūgumiem, tos var saņemt NBKN kasē, tālr. 64622182   rezekne.lv
Slāvu kultūru nedēļa Rēzeknē. Cikls “Dzīvas tradīcijas”.

27. februārī plkst. 18.00
Fjodors Dostojevskis “Smieklīga cilvēka sapnis”. Monoizrāde
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Kamerzāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes:   5,00 €   teatrisjoriks.lv
Rēzeknes teātra “Joriks” aktiera Aivara Peckas monoizrāde. Māksliniece Marfa Gudkova.
Fjodora Dostojevska stāsts “Smieklīga cilvēka sapnis” pirmo reizi publicēts 1877. gada oktobrī. Galvenais varonis ir dzīvē vīlies cilvēks, kas ir nolēmis pielikt punktu ciešanām, padarot sev galu. Tomēr izšķirošajā brīdī viņš iemieg un redz fantastisku sapni, kas pēc pamošanās liek viņam sajusties kā pilnīgi citam cilvēkam, kurš nepilnīgajā pasaulē spēj saskatīt iespējas skaistajam un mīlestībai.   
Izrāde krievu valodā. Izrādes ilgums: 1 stunda. Ieteicamais vecums: 14+. Pirmizrāde 19.10.2018.

28. februārī plkst. 19.00
Pirmizrāde! “Saturna vārdā”. Patiesību sadursmes vienā cēlienā
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes:   5,00–7,00 €   teatrisjoriks.lv
Rēzeknes teātra “Joriks” stāsts par jaunu katoļu priesteri, kurš, atgriežoties savā dzimtajā ciemā, saskaras ar vietējo iedzīvotāju aizspriedumiem un izmirstošās vietas skarbo realitāti. Kādam priestera klātesamība ir laime, bet kādam – elle zemes virsū. Kāpēc viņš ticis nosūtīts uz savu dzimto pusi – vietu, uz kuru priesterus nemēdz sūtīt? Vai tiešām viņa nodomi kalpot katoļu draudzei ir tīri? Un kā tagad dzīvot meitenei, kura viņa dēļ zaudējusi ticību mīlestībai?
Režisors: Edgars Niklasons. Lomās: Anastasija Rekuta-Džordževiča, Liena Šmukste, Artūrs Putniņš un Māris Skrodis. Izrādes ilgums 1h 20min (bez starpbrīža).    Ieteicamais vecums: 16+. Izrāde latgaliešu un latviešu valodās.
! Izrādē smēķē.
! Tiek izmantota necenzēta leksika.

29. februārī plkst. 18.00
Lielkoncerts “Vienā elpā…”
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes:   12,00–25,00 €   latgalesgors.lv
Krāšņā lielkoncertā “Vienā elpā” piedalīsies dziedātāji Aija Andrejeva, Ieva Kerēvica, Agnese Rakovska, Ingus Pētersons, Igo un Atis Ieviņš, Vidzemes kamerorķestris (diriģents Andris Veismanis) un instrumentālā grupa Jāņa Strazda vadībā, koncertos tiks svinēta dziedātāja Ingus Pētersona 60 gadu jubileja.

29. februārī plkst. 16.00
Ukraiņu kultūrizglītības biedrības un vokāla ansambļa “Vodograj” 20 gadu jubilejas pasākums.   Slāvu kultūru nedēļa Rēzeknē
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Atbrīvošanas alejā 97
Ieeja ar ielūgumiem, tos var saņemt NBKN kasē, tālr. 64622182   rezekne.lv
Rēzeknes ukraiņu biedrība “Vodograj” dibināta 1997. gadā, tās darbības mērķis – saglabāt un attīstīt ukraiņu etnisko kultūru. Ukraiņu tauta ir dziedoša tauta, tāpēc 1999. gadā tika izveidots arī ansamblis ar identisku nosaukumu – “Vodograj”.   
“Vodograja” jubilejas koncertā skatītājiem būs iespēja apciemot plašas un skaistas Ukrainas pilsētas un ciematus, dzirdēt vecas un jaunas ansambļa dziesmas, kā arī baudīt Ukrainas vieskolektīva sniegumu.

Trešdienās un sestdienās plkst. 10.00–15.00
Rēzeknes Zaļās sinagogas apskate
Rēzeknes Zaļā sinagoga, Krāslavas ielā 5
Trešdienās un sestdienās – brīva, tālr. 26615683 sinagoga.lv
Pēc pieteikuma skolēnu grupām piedāvājam muzejpedagoģisko programmu “No Purima līdz Hanuka svētkiem”. Pēc pieteikuma pieaugušo grupām – dokumentālās filmas “Izdzīvošanas sindroms” (par Rēzeknes ebreju vēsturi) demonstrējums. Grupām iespējamas ekskursijas arī citā laikā.


IZGLĪTOJOŠAIS DARBS muzejā, sīkāk šeit   vai rezekne.lv/latgales-kulturvestures-muzejs

27. februārī
Muzejpedagoģiskā programma “Pirmo reizi izstādē”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes:   katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma pirmsskolas bērniem, sākumskolas un pamatskolas skolēniem. Nodarbības ilgums: 60–90 min. Programma notiek mākslinieču apvienības V.I.V.A. gleznu izstāde “Laimes formula Latgalē”. Nodarbības laikā skolēni tiek iepazīstināti ar mākslas izstādes iekārtojumu, rosinot attīstīt skatīšanās, domāšanas un vērtēšanas prasmes, mudinot mutiski izteikt gūtos iespaidus. Praktiska darbošanās – zīmēšana, pielietojot iepazītos mākslas izteiksmes līdzekļus. Piesakoties uz programmu, tiek paziņota informācija par līdzi ņemamajiem materiāliem (zīmuļi, krītiņi).
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.   

No 1. līdz 29. februārim
Muzejpedagoģiskā programma “Katram sava ābece”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes:   katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma pirmsskolas un sākumskolas skolēniem. Nodarbības ilgums 40–60 min. Nodarbībā skolēni satiksies ar senajiem muzeja eksponātiem, kuri draudzējas ar kādu no alfabēta burtiem. Uzzināsim kas ir lementars un kā bērni apguva alfabētu agrāk! Veidosim paši savu ābecīti un rakstīsim savu vārdu ar neparasti lielu pildspalvu!
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem

No 1. līdz 29. februārim
Muzejpedagoģiskā programma “Cilvēka bērns”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes:   katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma sākumskolas un pamatskolas skolēniem. Nodarbības ilgums 60 min.   
Nodarbībā muzejā skolēni iepazīsies ar rakstnieka Jāņa Klīdzēja daiļradi, īpašu vērību veltot romānam “Cilvēka bērns” un kinorežisora Jāņa Streiča tāda paša nosaukuma 1991. gadā uzņemtajai filmai. Skollēni tiks iesaistīti sirsnīgu un humoristisku uzdevumu veikšanā, jo būs iespēja aplūkot muzeja krājuma priekšmetus – ar romānu un filmu saistītas relikvijas, uzzināt par Kazača lomas atveidotāja Antona Kūkoja gaitām filmā “Cilvēka bērns” un izpētīt grāmatās atstātos Jāņa Klīdzēja autogrāfus.
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem   

No 1. līdz 29. februārim
Muzejpedagoģiskā programma “Zemes dzīļu noslēpumi”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes:   katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma sākumskolas un pamatskolas skolēniem. Nodarbības ilgums: 40–60 min.   
Praktiski, darbojoties grupās, dalībnieki noskaidros, ko var atrast zemes dzīlēs un cik liela nozīme senvēstures pētīšanā, senču sadzīves izzināšanā ir arheoloģiskajiem izrakumiem. Skolēni iejutīsies arheologa lomā un veiks “izrakumus“ ar smiltīm piepildītā koka kastē, pēc tam analizējot atradumus. Nodarbības laikā skolēni padziļina zināšanas par vēsturi, kultūrvēsturi, mācās izprast, cik svarīgi ir saudzīgi izturēties pret vidi. Nodarbībā skolēni varēs iepazīties gan ar 1980.–1983. g. arheoloģiskajos izrakumos atrastajām senlietām, gan ar arheoloģisko izrakumu materiāliem, kas iegūti Rēzeknes viduslaiku pilskalna aizsardzības zonā 2010. g. pirms Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” celtniecības.
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.   

No 1. līdz 29. februārim
Muzejpedagoģiskā programma “Māla pikuča piedzīvojumi”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes:   katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma pirmsskolas, sākumskolas un pamatskolas skolēniem, apmeklētājiem ar redzes traucējumiem. Nodarbības ilgums: 40–50 min., izvēloties veidošanu – 1 stunda 20 min. Virtuālajā keramikas spēlē “Māla pārvērtības” skolēni vizuāli uzskatāmā veidā tiek iepazīstināti, kā atrodams māls, kā to pārstrādā, kā veido keramikas trauku, kāds ir apdedzināšanas process. Lielākās keramikas ekspozīcijas Latvijā un pasaulē apskate un uzdevumu pildīšana. Suvenīra veidošana no māla. Izveidotie darbi tiek atdoti līdzņemšanai to autoriem. Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.


Latgales Kultūrvēstures muzeja ekspozīcija “Latgales glezniecība”
Rēzeknes Mākslas nams, 18. novembra ielā 26
Ieejas biļete ekspozīcijā individuālajiem apmeklētājiem: skolēniem, studentiem – 0,50 €, pirmsskolas vecuma bērniem – ieeja brīva, pieaugušajiem – 2,00 €. Uzziņas un ekskursiju pieteikšana pa tālr. 29637905   rezekne.lv
Mākslas izpausmes Latgalē no 20. gs. 30. g. līdz mūsdienām, vecmeistaru, viņu sekotāju un jaunākās paaudzes mākslinieku darbi. RMDV Mākslas namā – atjaunotajā 19. gs. beigu–20. gs. sākuma savrupmājas interjera 9 telpās lieliski iekļaujas Latgales glezniecības vecmeistaru, viņu sekotāju un jaunākās paaudzes mākslinieku darbi.
Mākslas namā eksponēti vecmeistaru Franciska Varslavāna, Alberta Filkas, Staņislava Kreica, Vitālija Kalvāna, Arvīda Egles, Leona Tomašicka u. c. darbi, trimdas mākslinieku – Jura Soikana, Jāņa Gaiļa, Jāņa Gorsvāna – darbi, rēzekniešu Jakova Beketova, Antona Kūkoja, Jāņa Undas, Helēnas Svilānes-Kuzminas, Osvalda Zvejsalnieka, Antona Rancāna, Elgas Pauras, Vladislava Paura, Jura Brieža, Pāvela Ostapceva un citu Latgales mākslinieku darbi.
Darba laiks: O. 10.00–18.00; P. 10.00–18.00; S. 10.00–16.00. Apmeklējumu lūgums iepriekš pieteikt pa tālr. 29637905
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.

Muzeja zinātniskā lasītava
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē   rezekne.lv
Muzeja zinātniskā lasītava – plašs latgaliešu literatūras, trimdas latviešu autoru darbu, filozofiska satura un mākslas grāmatu, vārdnīcu piedāvājums, enciklopēdijas, literatūra svešvalodā (angļu, krievu, franču), periodiskie izdevumi, jaunākā prese u. c.


Rēzeknes BIBLIOTĒKU aktualitātes rezeknesbiblioteka.lv

Tematiskie pasākumi, radošās darbnīcas, izstādes
No 1.–29. februārim
Izzinošas ekskursijas “Iepazīsti bibliotēku!” pa bibliotēku visām vecumgrupām
Iepriekšēja pieteikšanās. Rēzeknes Centrālā bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 81, tālr. 64622061; Rēzeknes 2. bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166, tālr. 64632723; Rēzeknes Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37, tālr. 64623069

7. februārī plkst. 14.00
Spēļu pēcpusdiena “Esi drošs internetā!” Vispasaules Drošāka interneta dienā
Rēzeknes Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37

11. februārī plkst. 10.00
Tematisks pasākums “Grāmatu stāsti mazajiem” (Grāmatu stunda bērniem)
Rēzeknes Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37

12. februārī plkst. 16.00
Radošā darbnīca “Viss mīlestībai”
Rēzeknes 2. bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166

13. februārī plkst. 14.00
Radošo atklātņu darbnīca “Amoriņš”
Rēzeknes Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37

19. februārī plkst. 15. 00
Tikšanās RCB lasītāju klubiņā “LASIs” ar novadnieku, dzejnieku Rūdolfu Linužu
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 3. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81

18. februārī   
Medijpratības nodarbība “Vai jātic visam, kas rakstīts?” (iepriekšēja pieteikšanās)
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 3. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81

No 3.–29. februārim   
Viļa Gruzdiņa gleznu izstāde “Meža burvība”
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 2. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81



Pasākumos dalībnieki un apmeklētāji tiks fotografēti/filmēti un foto/video tiks publiskoti nekomerciālos nolūkos Rēzeknes pašvaldības sociālo tīklu kontos, tāpat var tikt izmantoti Domes mājas lapā un reklāmas materiālos. Ja kāds no apmeklētajiem pamana sevi pasākumu galerijās un noteikti nevēlas šo foto publiskošanu, lūdzu, sazinieties ar pasākuma organizatoru.

Pasākumu programmā iespējamas izmaiņas, sekojiet informācijai!

Sekojiet jaunumiem: rezekne.lv

Informāciju apkopoja Maija Upeniece, pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” reklāmas speciāliste, tālr. 26106775, e-pasts: maija.upeniece@rezekne.lv

Pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”
Juridiskā adrese: Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē
Faktiskā adrese: Pils ielā 4, Rēzeknē, tālr. 646 07672, 26106775 (admin.), 28667725 (grāmatv.), rezekne.lv   

Tūrisma attīstības centrs, Krasta ielā 31, Rēzeknē, tālr. 64622222, 26332249