LV EN LT RU DE

20. augustā notiks 2. Balvu Novada svētki

20.08.2011-21.08.2011, Balvi

Novads-mēs esam pavisam jauni, kā mazs stādiņš. Audzēsim to kopā par kuplu un varenu koku! Tāpēc ir svētki, lai sadraudzētos, iepazītos, apzinātos savu vērtību, atpūstos! Optimistiski izlasīsim plašo piedāvājumu un metīsimies iekšā darbos, jo gandarījums pēc kopā būšanas neizpaliks un visas radošās idejas nesīs prieku gan pagastu ļaudīm, gan pilsētniekiem. Tāpēc – gatavojamies, nākam, braucam, jautājam, smejam un parādāmies „visā savā spožumā!”

Visspilgtākais pārdzīvojums cilvēkā rodas tad, ja procesā viņš piedalās pats. Ja domā, ja organizē, ja rotā, ja uzpoš, ja dzied un dejo līdz, tad rodas pavisam citāda attieksme. Jo tad vērotājs pārtop Māksliniekā.

Aicinām iesaistīties visus, visus – ģimenes, bērnus un pieaugušos, jauniešus, darba kolektīvus, māju iedzīvotājus, pārvaldniekus un sētniekus, tos, kuri atvaļinājumā un tos, kuri pie mums ieradušies ciemos. BŪSIM VISI KOPĀ!

Protams, kādu nelielu brīdi varēsim būt arī vērotāji, jo Novada svētkos pie mums viesosies dziedātāji un aktieri no galvaspilsētas. Bet novērtēsim arī to, ka koncerti būs bez iedzīvotāju dalības maksas, tāpēc būsim pateicīgi un priecīgi.
Gaidīsim svētkus kopā!

PROGRAMMA

08.00 Sv. Mise Balvu Romas katoļu baznīcā.

10.00 Pilsētas modināšana-vērtēšanas komisijas izbrauciens, meklējot krāšņākos ,,Gaisa dārzus,, un izpušķotos pagalmus, iestādes, uzņēmumus...

10.00 Muižas klēts pagraba stāsti „Es savam novadam”- Balvu novada muzejs

11.00 Foto konkursa „Mēs Latgalē” izstādes atklāšana- Balvu novada muzejs

11.00 Amatieru iesācēju spēka vīru sacensības ,,Tautas stiprinieks,, 2. kārta

11.00 ,,Jurģa parka,, atrakcijas bērniem-velokarti, batuts, piepūšamā māja...

11.00 Pneimatiskā šautuvīte

11.00 Ražotās, audzētās, darinātās produkcijas TIRDZIŅŠ

12.00 Muzikālā izrāde ģimenēm "Brīnumskapis"
    "Brīnumskapis" ir bērnu mūzikas, dejas un dzejas programma, kurā radošā komanda: Ingus Ulmanis Andris Sējāns Baiba Vanaga Aigars Voitišķis Pēters Brūveris Kristīne Jurjāne un Anrijs Grinbergs mēģinās bērnus ne tikai pamācīt, bet arī liks pieaugušajiem mācīties no bērniem!

13.00 Garšīgo un labo mantu izrādīšana un tirgošana ,,pagastu sētās,,

13.00 Muzicē spēlmaņi iz tautas.

14.00,,Jautrie starti,, – piedalās komanda no katra pagasta u    pilsētas.

15.00 „Meklējam novada zvaigznes” – pagastu kolektīvu priekšnesumi

18.30 ,, Pastāvi mirkli zvaigžņu gaismā!,,-TPO ,,Balvi,, laukumā pie Kultūras un atpūtas centra

18.45 Novada ļaužu un pilsētnieku svētku gājiens ,,Mēs savā spožumā!,,

19.00 Novada priekšsēdētāja uzruna. Nominācijas ,,Novada cilvēks 2011,, pasniegšana. Nomināciju košākais ,,Gaisa dārzs,, ,,Spilgtākais pagalms,, ,,Spožākie gājiena ļaudis,, pasniegšana

   Koncerts „Zvaigžņu mirdzumā” Piedalās: Jānis Paukštello, Harijs Spanovskis, Olga Dreģe, Miks un Paula Dukuri, Guntis Skrastiņš, Andris Daņiļenko, bērnu ansamblis „Dzeguzīte, deju ansamblis „Dzirnas”

21.30 Lustīgas dejas ar grupu „Mākoņstūmēji” - Smiltene .

Visas aktivitātes notiek pilsētas parkā.