LV EN LT RU DE

Francijas mūziķu grupas „L`Jazz Big Band” KONCERTS

20.04.2011 19:00, Balvu Kultūras un atpūtas centrs, Balvi

18.-22.aprīlī Latvijā viesosies Francijas mūziķu grupa „L`Jazz Big Band”, kas sadraudzības dienu ar Franciju „16.nedēļa” ietvaros sniegs vairākus koncertus Balvu, Alūksnes un Gulbenes novados.


Bigbenda dibinātājs Saša Duchaine ir Dižonas piepilsētas Marsannay la Cote Kultūras biedrības prezidents, Marsannay la Cote Mūzikas centra direktors un pazīstams trompetes virtuozs Francijā. Grupa dibināta 2003.gadā, apvienojoties 19 profesionāliem mūziķiem, studentiem un skolēniem. Par lielāko sasniegumu uzskatāma bigbenda piedalīšanās starptautiskajā mūzikas festivālā FIMU Belfortā, kur 30 dalībvalstu 27 000 mūziķu konkurencē 80 000 klausītāju priekšā tika pārstāvēta Francija.

Sašas Duchaine vadībā kolektīvs iecerējis popularizēt franču un pasaules džeza mūziku Eiropā. Tomēr koncertos iecerēti arī vairāki pārsteigumi, šobrīd franču mūziķi cenšas apgūt latviešu valodu un dažus populārus latviešu skaņdarbus. Iepazīstot latviešu kultūru, Saša secinājis, ka latviešiem ir ļoti svarīgas tradicionālās kultūras vērtības - tautas mūzika, folklora, tautas dejas, un atzīst, ka latvieši tiešām ir dziedātāju un dejotāju tauta. Koncerttūres laikā arī pārējiem franču džeza bigbenda mūziķiem būs iespēja iepazīt latvisko vidi, mūsu kultūru un tradīcijas.


20.aprīlī plānota „L’Jazz Big Band” viesošanās Balvos, kuras laikā mūziķi ekskursijā iepazīs Balvu pilsētu, tiksies ar Balvu Mūzikas skolas audzēkņiem un visus interesentus plkst.19:00 priecēs ar koncertu Balvu Kultūras un atpūtas centrā.


Pasākumu ciklu atbalsta Francijas kultūras biedrība Latvijā, kā arī Alūksnes, Gulbenes un Balvu novadu pašvaldības.