LV EN LT RU DE

Vasaras tūrisma rallijs „Piedzīvojums Latgalē” arī Daugavpils novadā

17.03.2011-30.07.2011, Latgale, www.atputasbazes.lv , www.turismarallijs.lv

30. jūlijā tūrisma portāls www.atputasbazes.lv rīko kārtējo lielo pasākumu – tūrisma ralliju „Piedzīvojums Latgalē”. Pērn līdzīgi iepazinām Kurzemi, šogad ziemā – Vidzemi. Pēc pašu dalībnieku lūguma šovasar viesosimies Latgalē un protams, Daugavpils novadā, jo bez novada dabas un kultūrvēsturisko bagātību iekļaušanas maršrutā būtu grūti iedomāties kaut nelielu, kaut tikai vienas dienas garumā un tomēr – Latgales iepazīšanu.

   Portāla rīkoties tūrisma ralliji nav sporta sacensības, kur lielākā nozīme ir ātrumam un braucēju meistarībai. Gluži otrādi – šajā tūrisma rallijā jeb ceļojumā mēs aicinām nesteigties, piestāt, paskatīties, izzināt un atpūsties. Kā pieradījuši iepriekšējie pasākumi, galvenā tūrisma rallija mērķauditorija ir ģimenes un draugu un domubiedru grupas, kuriem patiešām interesē tās iespējas, kādas dod sagatavots un rūpīgi izstrādāts maršruts, kuriem patīk mūsu piedāvātās spēles un prāta uzdevumi jeb punktu krāšana, kuri patiešām vēlas pēc iespējas vairāk apskatīt un uzzināt ko jaunu.

Diemžēl, ne gluži visur, kas apskatāms un izjūtams Daugavpils novadā, tūrisma rallija dalībniekiem būs iespējams pabūt – jūsu novads ir patiešām skaists un izcils ar ļoti daudziem tūrisma objektiem. Taču sadarbībā ar Daugavpils novada domi un Daugavpils novada TIC esam centušies sniegt pēc iespējas plašāku piedāvājumu, lai, iepazīstot un uzzinot, būtu vēlēšanās atgriezties atkal un atkal.

Tūrisma rallija dalībnieki apskatīs Nīcgales Lielo akmeni, Līksnas Vissvētākās Jēzus sirds Romas katoļu baznīcu, Līksnas takas un Emīlijas Plāteres piemiņas akmeni, Sventes muižu un militārās tehnikas muzeju, viesu māju „Rudzupuķes”, viesu māju „Saules nams”, viesnīcu „Latgola” un Baznīckalnu Daugavpilī,    Vecpils pilskalnu un Dinaburgas pils maketu. No Vasargališķu skatu torņa izbaudīs Daugavas loku krāšņumu, pabūs arī Markovas izziņas takā un Slutišķu vecticībnieku sādžā, apskatīs Višķu Jāņa Kristītāja Romas katoļu baznīcu un brīvdienu māju „Višķezers”.

Par idejām, palīdzību, sadarbību un atbalstu Daugavpils novada maršruta izstrādei tūrisma rallija dalībniekiem un Daugavpils novada piedāvāto tūrisma iespēju popularizēšanu ļoti pateicamies Daugavpils novada domei un Daugavpils novada TIC. Mūsuprāt, par novada tūrisma tēla    veidošanu rūpējas un gādā patiesi ieinteresēti un prasmīgi cilvēki, lai Daugavpils novad    būtu iecienīts ceļojuma mērķis daudziem jo daudziem. Par informatīvo atbalstu pateicamies arī televīzijai DauTKom un laikrakstam „СейЧас”.

Tiksimies 30. jūlijā portāla www.atputasbazes.lv rīkotajā vasaras tūrisma rallijā „Piedzīvojums Latgalē”, tiksimies Daugavpils novadā! Aicinām piedalīties ikvienu. Sīkāka informācija www.turismarallijs.lv.

Anita Grīniece
www.atputasbazes.lv
projektu vadītāja

Vasaras tūrisma rallijs un Pušas zaļumballe

Pamazām tuvojas 30. jūlijs un portāla www.atputasbazes.lv    rīkotais šīs vasaras lielais pasākums – tūrisma rallijs „Piedzīvojums Latgalē”. Maršruts vedīs pa Līvānu, Daugavpils, Preiļu, Krāslavas, Aglonas, Ludzas un Rēzeknes novadu.
Starts Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā no plkst. 09.00 līdz 10.00, noslēgums viesu namā „Leiči” pie Pušas ezera (Rēzeknes novads).
Finišs dalībniekiem „Leičos” no plkst. 20.00 līdz 21.00. Noslēguma pasākums un dalībnieku apbalvošana    no plkst. 21.30.

Pušas zaļumballes programma viesu namā „Leiči”

Jau no plkst. 19.00 – Pušas Amatu mājas atklāšana
Pie mums ciemosies:
-   Keramiķis Pēteris Gailums no Jaungailumiem:
Būs iespēja gan skatīties, kā tiek gatavoti pamatoti izslavētie Latgales māla darinājumi, gan pašiem izmēģināt roku un pagatavot kādu sev tīkamu trauku. Meistars līdzi būs paņēmis savus darinājumus un tie, iespējams, būs vislabākais paraugs, kā top māla brīnums.
-   Maizes muzeja vadītāja Vija Ancāne no Aglonas:
Uz ugunskura no tuvējā apkārtnē ievāktajām ogām tiks vārīts īpaši garšīgais Pušas ievārījums, ko varēs nobaudīt ikviens tūrisma rallija dalībnieks. Tiem, kas vēlēsies, būs iespēja nogaršot šmakovceņu un kādu „kreptīgāku’ maizes šķēli. Bet ikvienam – skaidrs Latgales avotu ūdens, kas vislabāk spēj remdēt slāpes un noņemt dienas nogurumu.
-   Agloniešu meistari: pinējs Nikolajs Gužovs, floriste Anita Reščenko, viesu mājas „Upenīte” saimniece un siera siešanas zinātāja Inese Survilo, labākais kūpinājumu gatavotājs Juris Murāns.

Pušas Amatu māja gaidīs un laipni uzņems viesus līdz pat plkst. 24.00. Laika pietiks it visiem, kas vien vēlēsies izjusts Latgales dzīves ritumu un paradumus. Iespējams, gaidīs arī kāds pārsteigums un varbūt pavisam neparasta amata meistars.

Visa vakara garumā kopā ar tūrisma rallija dalībniekiem būs aktieri Lauris Dzelzītis un Gundars Silkaktiņš, kas jau vairākus mēnešus atkārto latgaliešu tautas dziesmas un spēles. Padomājiet arī jūs – sanāks varena kopā dziedāšana!

Plkst. 21.30 – noslēguma pasākums un uzvarētāju apbalvošana dažādās nominācijās. Pēc tam – Pušas zaļumballe kaut vai līdz rītam!
Nakts atpūtai neierobežots telts vietu skaits pļavās pie Pušas ezera.   

Anita Grīniece
projektu vadītāja