LV EN LT RU DE

Daugavpilī notiks Baltijas īsfilmu skate - SUPERSHORTS

26.01.2011-09.02.2011, Daugavpils Universitāte, www.du.lv

Baltijas īsfilmu skate, kurā tiks demonstrēta Balticshorts labāko īsfilmu programma, norisināsies no 2011. 24. janvāra – 12. februārim 10 Latvijas pilsētās: Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Jūrmalā, Kandavā, Saldū, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā un Valkā. Baltijas īsfilmu skate ir līdz šim nebijis notikums Latvijas kultūras dzīvē. Īsfilmu skates galvenais mērķis ir popularizēt Baltijas jauno režisoru veikumu. Baltijas īsfilmu skates programma sastāv no 10 īsfilmām no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Tā kā Balticshorts atbalsta augstvērtīgu kino produktu atlasi, ir izveidojusies sadarbība arī ar kino kritiķi Ditu Rietumu, kura par Balticshorts portālu izsakās šādi:    “Balticshorts virtuālā vietne ir apsveicama iniciatīva, kas rada platformu gan Baltijas valstu jaunajiem filmu veidotājiem, gan ļauj arī nepieradinātā kino cienītājiem iepazīties ar jaunu režisoru darbiem, ko neatrast kinoteātros un TV kanālos. Šajā vietnē ir visas iespējas gan demonstrēt savu unikālo redzējumu- filmas, gan gūt jaunus iespaidus.”

Ieguvēji no šīs īsfilmu skate    būs dažādu Latvijas reģionu iedzīvotāji, kuriem tiks sniegta iespēja apmeklēt Baltijas īsfilmu skati bez maksas. Skates noslēgums notiks 12. februārī Rīgā, kinoteātrī K-Suns, kur    ieejas biļete būs par simbolisku samaksu - 1 ls.

Baltijas īsfilmu skates organizatori ir portāla Balticshorts idejas autors Vents Grīnbaums un menedžere Kristīne Hlevinska. Idejas autors Vents Grīnbaums skaidro: “Kino tirgus Latvijā ir mazs, tāpēc ir jādomā kā to paplašināt. Balticshorts galvenā misija ir izveidot vienotu kino telpu visās trijās Baltijas valstīs. “SUPERSHORTS” skate ir pirmais solis šīs misijas īstenošanā.”

Baltijas īsfilmu portāls www.Balticshorts.com ir bezpeļņas projekts, kas tika atklāts 2010. gada 16. septembrī. Portāla mērķis ir nodrošināt iespēju ikvienam interesentam portālā bez maksas skatīties Baltijas valstu režisoru īsmetrāžas filmas. Kopš portāla darbības uzsākšanas to katru mēnesi aplūko aptuveni 3000 cilvēku, portālā ir reģistrējušies vairāk kā 200 ar kino nozari saistītu cilvēku, tajā ir pieejamas pāri par 160    īsfilmām, kuru skaits ar katru dienu pieaug.

Īsfilmu skates programma-
Liepāja – 24. janvāris ,19:00 -    Firebar
Ventspils – 25. janvāris, 18;00 -    Ventspils bibliotēka
Kandava 28. janvāris 18:00 - Kandavas kultūras nams
Saldus – 29. janvāris, 15;00 - Saldus kultūras centrs
Jūrmala – 30. janvāris 17:00 - Kauguru K/nams
Valmiera - 4. februāris , 18:00 - K/T Gaisma
Valka -    5. februāris 17;00 K/C – 309. kabinets
Daugavpils – 9. februāris, 18:00 - Daugavpils Universitāte
Rēzekne – 10. februāris, 18:00 - Rēzeknes kultūras nams
Rīga – 12. februāris, 20;00 K/T    -Kinosuns


Informāciju sagatavoja:
Zane Vītola
www.balticshorts.com preses pārstāve
viitola.zane@gmail.com

   Sīkāka informācija un jautājumi:
Kristīne Hlevinska
www.balticshorts.com menedžere
Tālr. +371 29508821
kristinehlevinska@gmail.com