LV EN LT RU DE

Ministru kabinets atbalstījis Marka Rotko Mākslas centra izveidi Daugavpilī

23.11.2010-30.11.2010, Daugavpils

Šā gada 23. novembrī Ministru kabineta sēdē tika pieņemts lēmums par to, ka Kultūras ministrija ar 2013. gadu deleģēs Daugavpils pašvaldībai savas funkcijas Marka Rotko Mākslas centra darbības nodrošināšanā.
Pilsētas plānošanas politikas departamenta vadītāja Sarmīte Ķikuste skaidroja, ka šis lēmums bija nepieciešamas, lai saņemtu ES finansējumu 5 milj. eiro apmērā, veiktu Arsenāla ēkas rekonstrukciju”.    Ar šo valdības lēmumu mēs pierādām ES to, ka centrs funkcionēs pēc tā nodošanas ekspluatācijā un telpas būs piepildītas, kā arī centrs aktīvi iesaistīsies kultūras un izglītības aktivitātēs. Valdība to apliecināja ar lēmumu piešķirt ar 2013. gadu 91 tūkstoti latu centra darbības nodrošināšanai. Tas ir ļoti nozīmīgs arguments ES", uzsvēra S. Ķikuste.
Daugavpils pašvaldības speciālisti jau no 10. augusta strādāja ar Kultūras ministrijas, Tieslietu ministrijas, Finanšu ministrijas speciālistiem un iesniedza tām    visu    nepieciešamos dokumentus.    Pašvaldības darbinieki neatlaidīgi pierādīja, ka centram ir jābūt, ka tam ir liela nozīme ne tikai Daugavpils attīstībā, šis projekts svarīgs visai Latvijai. Beidzot valdība to ir sadzirdējusi un pieņemts labvēlīgs lēmums, kas dos iespēju realizēt iecerēto, tādejādi veicinot pilsētas atpazīstamību, tūrisma attīstību, Daugavpils cietoksnī radot tūrisma produktu ar augstu pievienoto vērtību, kā arī kultūras un mākslas dzīves pilnveidošanu.
   
Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes preses sekretāre L. Korsaka
www.daugavpils.lv