LV EN LT RU DE

Semināru cikls par tūrisma attīstību īpaši aizsargājamās dabas teritorijās

21.10.2010-03.12.2010, Krāslava, Daugavpils

Šā gada 25.-26.novembrī Krāslavā un 2.-3.decembrī Daugavpilī individuālā projekta „Ilgtspējīgas attīstības veicināšana, uzlabojot dabas parka „Daugavas loki” resursu izmantošanu un apsaimniekošanu” ietvaros notiks divu dienu semināri par videi draudzīga, ilgtspējīga un ekonomiski efektīva tūrisma organizēšanas pamatprincipiem īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās.

Semināra laikā plānots runāt par aktīvā dabas un kultūras tūrisma iespējas īpaši aizsargājamajā dabas teritorijā, kā arī par dabas resursiem un to pozitīvās izmantošanas prakses piemēriem tūrisma produkta veidošanā un dabas, un kultūrvidei draudzīgu tūrismu. Tiks sniegti padomi par    aktīvā tūrisma iespējām - maršrutu veidošanu un to marķēšanu dabā,    tūrisma produkta veidošanas principiem.    Semināru vadīs Vidzemes augstskolas docents, tūrisma un vides eksperts Juris Smaļinskis.   
Uz semināru tiek aicināti Daugavpils Krāslavas novada iedzīvotāji, tūrisma jomas uzņēmēji, kas dzīvo vai strādā dabas parka „Daugavas loki” teritorijā, pašvaldību un TIC darbinieki, – visi tie, kurus interesē videi draudzīgu tūrisma produktu izveidošana, kas ir savienojami ar NATURA 2000 teritorijas mērķiem.
Interesenti lūgti dalību semināros pieteikt līdz 2010.gada 28.oktobrim Daugavpils novada domes Reģionālās attīstības nodaļā (Rīgas 2-29, Daugavpilī, tālr.65476882, vita.rutina@dnd.lv), vai Krāslavas novada domes Attīstības nodaļā (Skolas ielā 7, Krāslavā, tālr. 656-81769, inara@kraslava.apollo.lv). Piesakoties jānorāda    vārds, uzvārds, iestādes vai uzņēmuma nosaukums, amata nosaukums, tālruņa numurs, e-pasta adrese un datums, kurā plānots apmeklēt semināru.