LV EN LT RU DE

Daugavpilī atklāts digitālo aktivitāšu centrs ģimenēm

05.03.2019-31.12.2019, Rīgas iela 22a, Daugavpils

26. februārī Latgales Centrālajā bibliotēkā svinīgi atklāts digitālo aktivitāšu centrs. Tagad daugavpiliešiem un pilsētas viesiem ir unikāla iespēja ne vien ar grāmatu starpniecību izzināt pasauli visā tās daudzveidībā, bet arī izpētīt daudzas interesantas 21.gadsimta tehnoloģijas:

  • Kinētisku viktorīnu kolekciju, kas darbojas uz kustību atpazīšanas tehnoloģiju bāzes un ļaus izkustēties, kā arī pārbaudīt un atsvaidzināt zināšanas par tādām tēmām kā latviešu literatūra, Latvijas un Lietuvas ģeogrāfija, heraldika utt.
  • 3D brillēs skatāmu virtuālās realitātes video, kas dos iespēju iepazīt Daugavpils, Utenas, Zarasu un Preiļu kultūrvēstures objektus un izklaides infrastruktūru – dievnamus, parkus, muzejus, sporta un aktīvās atpūtas zonas u. tml.
  • Interaktīvu velobraucienu, kurā iespējams doties, neizejot no bibliotēkas minot statīvā iestiprināta velosipēda pedāļus un acu priekšā uz ekrāna vērojot Austrumlietuvas un Dienvidlatvijas populārākos tūrisma objektus.
  • Skolēnu grupām, kā arī ģimenēm ar bērniem tiks piedāvātas LEGO® MINDSTORMS® robotikas nodarbības, kuru gaitā varēs iemācīties konstruēt, programmēt un vadīt šos tehnikas brīnumus.
  • 3D drukas rīkus (printeris un pildspalvas), kas ļaus rīkot radošas darbnīcas bērniem un jauniešiem digitālajā modelēšanā un dažādu priekšmetu prototipu izgatavošanā.

Digitālo aktivitāšu centrs, kas atrodas Vienības nama 1. stāvā iepretim Tūrisma informācijas centram, būs atvērts apmeklētājiem katru dienu, izņemot svētdienu. Tuvākajā laikā sāksies pieteikšanās robotikas un 3D printēšanas nodarbībām bērniem no 10 gadu vecuma. Visas centra aktivitātes ir pieejamas bez maksas. Plašāk par centra piedāvājumu un grupu apmeklējumu pieteikšanu var uzzināt LCB mājas lapā www.lcb.lv vai pa tālr. 654 76345.