Šis puslapis išspausdintas iš Latgalos turizmo informacijos portalo
LT: http://visitlatgale.com/lt/news/view?id=349

Aizraujošas un izzinošas ekskursijas skolēniem Daugavpils cietoksnī

12.02.2020 15:51, Daugavpils Tūrisma informācijas centrs , www.visitdaugavpils.lv

Daugavpils cietoksnis ir unikāls valsts nozīmes arhitektūras un kultūrvēstures piemineklis, mūsdienās tas ir arī viens no Latgales populārākajiem apskates objektiem un ekskursiju galamērķiem. Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs aicina skolotājus un skolēnus papildināt savas zināšanas, kā arī uzzināt ko jaunu par Daugavpils cietoksni, piedaloties aizraujošās un atraktīvās cietokšņa apskates ekskursijās gida pavadībā.

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs piedāvā vairākus ekskursiju veidus pa cietoksni. Tiek piedāvāta īpaši skolēniem izstrādāta 1,5 stundu gara ekskursija “Izzini Daugavpils cietoksni!”, kuras laikā iespējams atraktīvā veidā noklausīties stāstu par cietokšņa vēsturi, salikt cietokšņa puzli, apskatīt cietokšņa vēstures ekspozīciju un bijušo Ūdens paceļamo ēku, uzkāpt pa senajām kāpnēm līdz vēsturiskajam ūdens rezervuāram, risināt dažādus praktiskus uzdevumus, tostarp Nikolaja vārtos sadzirdēt “pagātnes balsi” – sarunāties caur sprostsiju rievām un Nikolaja vārtu tilta garumu un platumu izmērīt saviem spēkiem – saskaitot soļus. Kā arī cietokšņa sardzes ēkā jeb 1. krasta lunetes kordegardē apskatīt Daugavpils cietokšņa maketu, cietokšņa pulvera pagrabā izšaut ar gaisa lielgabalu, apskatīt vecāko mūra ēku Daugavpilī – Jezuītu kolēģiju un doties izzinošā pastaigā pa Komandanta dārzu un cietokšņa dzīvojamo ēku kvartālu.

Skolēniem tiek piedāvāta arī 45 minūšu īsa ekskursija, kuras laikā paredzēts īss ieskats cietokšņa vēsturē, bijušās Ūdens paceļamās ēkas ar cietokšņa vēstures ekspozīciju apskate, pastaiga pa cietokšņa aizsargvalni, vēsturisko Nikolaja vārtu un cietokšņa sardzes ēkas apskate, kā arī tiek piedāvāta iespēja redzēt cietokšņa populārāko vides objektu “Cietokšņa spoks”, kas arī iemīļota vieta selfiju un fotogrāfiju uzņemšanai.

Iespējams pasūtīt arī tematisko ekskursiju “Es esmu tik kareivis...” (1,5 stunda), kas veltīta Latvijas armijas 4. Zemgales divīzijas laikam cietoksnī (1920-1940) un armijas ikdienas dzīvei, kā arī tematisko ekskursiju “Padomju laika periods cietokšņa dzīvē” (1,5 stunda), kuras laikā var uzzināt par cietokšņa citadeles padomju posmu, Daugavpils kara aviācijas inženieru skolas kursantu un pasniedzēju sadzīvi.
Ekskursijas ir iespējams pieteikt latviešu, krievu un angļu valodās.

Mūsdienās cietoksnis piedzīvo strauju attīstību un kļūst arvien populārāks gan tūristu grupu, gan arī individuālo ceļotāju vidū. Piesakot skolēnu ekskursiju pa Daugavpils cietoksni, tā ir arī lieliska iespēja dažādot ierastās vēstures stundas, kā arī iepazīt pašu cietoksni nedaudz no cita skatupunkta.

Ekskursiju cenrādis: https://ej.uz/ekskursijas_cietoksnis
Ekskursijas var pieteikt Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā (Nikolaja iela 5, +371 654 24043, +371 28686331, cietoksnis@daugavpils.lv) vai Daugavpils Tūrisma informācijas centrā (Rīgas iela 22a, +371 654 22818, +371 2644810, turisms@daugavpils.lv).

Informāciju sagatavoja:
Sandra Misjūne
Klientu apkalpošanas speciāliste
Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs
Tālr.: +371 65424043; +371 28686331
E-pasts: cietoksnis@daugavpils.lv
sandra.misjune@daugavpils.lv
Web: www.daugavpilscietoksnis.lv
www.facebook.com/Daugavpils.cietoksnis

2007 Latgalos regiono plėtros agentūra