Šis puslapis išspausdintas iš Latgalos turizmo informacijos portalo
LT: http://visitlatgale.com/lt/events/view?id=776

TDA "Līgo"koncerts

13.03.2010 17:00, Dobeles iela 30, Daugavpils novada Kultūras centrs

13. martā plkst. 17.00 Daugavpils novada Kultūras centrā (Daugavpilī, Dobeles ielā 30) Latvijas koncerttūres ietvaros viesosies Rīgas kultūras un tautas mākslas centra "Mazā Ģilde" tautas deju ansamblis "Līgo".

Tautas deju ansamblis „Līgo” uzsāk 65. jubilejai veltītu koncerttūri pa Latviju.

Grand Prix ieguvējs Krievijā, Starptautisko konkursu laureāts Moldovā, Spānijā un Maltā, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas prēmijas laureāts, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Mazā ģilde” Tautas deju ansamblis Līgo (TDA „Līgo”) par godu savam pirmajam koncertam, kas notika 1945. gadā Vērmanes dārzā, dodas koncerttūrē pa Latviju. Tūrē piedalīsies 170 dejotāju, kas priecēs skatītājus Daugavpilī, Viesītē, Madonā, Tukumā un Krāslavā.

Jānis Purviņš, TDA „Līgo” mākslinieciskais vadītājs, Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsvadītājs un mākslinieciskais vadītājs, kā arī Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsvadītājs uzsver: „Mēs savu atbalsi esam atraduši dejā, kurā varam dzīvot, just, mīlēt, domāt un stāstīt. Sākot ar pirmajiem draiskajiem, varbūt nedaudz bailīgiem soļiem bērnu studijas deju grupā līdz pat gudrai pašapziņai un meistarībai vidējās paaudzes rindās – viss šo daudzo cilvēku mūžs ir ar latviešu dejas prieku, saskaņā ar sevi un pasauli, gūstot gandarījumu.”

Neatlaidīgi kalpojot savam moto – Mēs gribam, mēs varam, mums vajag! - pedagogu vadībā TDA „Līgo” ir sagatavojis koncertprogrammu, kurā iekļautas dejas, kas atspoguļo latviešu dejas attīstības plašo spektru – no etnogrāfiskās dejas līdz mūsu dienās radītajām jaundejām.

Skatītājiem būs iespēja redzēt populārākās dejas, kuras dejotas „Līgo” un kļuvušas par savdabīgu ansambļa vizītkarti, kā arī dejas, kuras radušās „Līgo” un nu ir ieguvušas plašas skatītāju un dejotāju simpātijas visā Latvijā. Koncertprogramma būs sadalīta vairākās daļās, kur īpašu vietu ieguvušas Rīgai veltītās dejas un horeogrāfisks uzvedums „Jāņu nakti gunis dega”.

Ieeja brīva.

Plašāka informācija:
Jānis Purviņš
TDA „Līgo” mākslinieciskais vadītājs
E-pasts: janis.purvins@gmail.com,
www.ligo.lv.
2007 Latgalos regiono plėtros agentūra