Šis puslapis išspausdintas iš Latgalos turizmo informacijos portalo
LT: http://visitlatgale.com/lt/events/view?id=631

Akcijas „Zalta rūku ceļš Latgalī” noslēgums!

31.10.2009 13:00, Latgales mākslas un amatniecības centrs, Domes iela 1, Līvāni
31. oktobrī plkst. 13:00 Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā norisināsies noslēguma pasākums apceļošanas akcijai „Zalta rūku ceļš Latgalī”.

Šogad, jau trešo gadu pēc kārtas, no 15. maija līdz 15. oktobrim, atkārtoti norisinājās apceļošanas akcija „Zalta rūku ceļš Latgalī”, kuru rīkoja Ludzas amatnieku centrs sadarbībā ar Latgales mākslas un amatniecības centru Līvānos. Akcijas laikā Latvijas un ārzemju tūristiem tika dota iespēja iepazīt Latgali caur amatu prasmi un tradīcijām, darbojoties gandrīz 50 dažādās amatnieku darbnīcās. Apmeklētāji, kuri apceļoja vismaz 5 amatnieku darbnīcas tika pie īpašiem sertifikātiem, kas apliecina viņu darbošanās prieku un kāda amata apguvi, savukārt tie, kuri apceļoja vairāk nekā 5 darbnīcas, pasākuma laikā tiks pie dāvanām – amatnieku darinājumiem.
Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju valstī, interese par apceļošanas akciju, no apmeklētāju puses, nemazinājās arī šogad, kopā Latgales amatnieku darbnīcas apmeklēja vairāk nekā 500 tās dalībnieku, no kuriem vairāki akcijas dalībnieki piedalījās jau atkārtoti un solīja turpināt piedalīties arī nākamos gadus.
Tā kā interese par akciju ir liela arī trešajā tās pastāvēšanas gadā, tad akcijas rīkotāji    ir nolēmuši tradīciju turpināt un nākošajā gadā rīkot to atkārtoti, piedāvājot apmeklētājiem jaunu karti, ar vēl plašāku Latgales amatnieku aplūkojamo darbnīcu skaitu, kas būs pieejama ne tikai latviešu, bet arī krievu, angļu un vācu valodās, dodot iespēju arī ārzemniekiem iesaistīties amatnieku darbnīcu apskatē.


Papildus informācija:   
- Latgales mākslas un amatniecības centrs, Līvānos, Domes ielā 1
Tālr.: 653 81855, mob. tālr.: 28603333
e-pasts: lmac@livani.lv

- Ludzas amatnieku centrs, Ludzā, Tālavijas 27a
Tālr.: 65707203, mob. tālr.: 29467925
e-pasts: ligakondrate@inbox.lv


Inita    Šķelta,   Latgales mākslas un amatniecības centrs
Līga Kondrāte,   Ludzas amatnieku centrs

2007 Latgalos regiono plėtros agentūra