Diese Seite ist aus dem Portal der Tourismusinformation von Latgale ausgedruckt
Webadresse: http://visitlatgale.com/de/news/view?id=348

Šmakovkas muzejs piedalījās tūrisma izstādē – gadatirgū “Balttour 2020”

04.02.2020 14:26

No 30. janvāra līdz 2. februārim Rīgā, Ķīpsalā norisinājās 27. starptautiskā tūrisma izstāde – gadatirgus “Balttour 2020”. Pirmo reizi izstādē dalību ņēma arī Šmakovkas muzejs, kā pārstāvis strādāja Daugavpils pilsētas stendā.   

Izstādes laikā apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar muzeja sniegto piedāvājumu klāstu, informāciju par šmakovkas dzēriena darināšanas īpatnībām, šī dzēriena oficiālajiem ražotājiem Latgalē, kā arī, piedalīties viktorīnā un laimēt pārsteiguma balvas.

Zīmīgi, ka par šmakovkas muzeju interesi izrādīja izstādes apmeklētāji arī no pārējām Baltijas valstīm – Lietuvas un Igaunijas. Tāpat, liela interese tika izrādīta arī no tūrisma aģentūru pārstāvju puses, kuri atzina, ka šis objekts ļoti labi papildina un atsvaidzina Daugavpils tūrisma piedāvājumu un noteikti ir iekļaujams ekskursiju programmās. Ļoti pieprasīts bija arī Šmakovkas muzeja buklets latviešu, krievu un angļu valodā.

Šmakovkas muzejs Daugavpilī ir modernākais šmakovkas dzērienam veltītais muzejs Latvijā. Šmakovkas muzejs piedāvā mūsdienīgu un atraktīvu stāstu par seno Latgales alkoholisko dzērienu – šmakovku, kas ir neatņemama kulinārā mantojuma sastāvdaļa. Vairāk informācijas par Šmakovkas muzeju un tā piedāvājumu var atrast mājas lapā www.smakovka.lv.

2007 Entwicklungsagentuir der Region Latgale