Diese Seite ist aus dem Portal der Tourismusinformation von Latgale ausgedruckt
Webadresse: http://visitlatgale.com/de/events/view?id=1466

Daugavpilī - Eiropas nocietināto ideālo pilsētu iniciatīvas konference

26.08.2011-30.08.2011, Daugavpils

Pirmdien, 29. augustā, Daugavpilī sāksies divu dienu starptautiskā konference, kas veltīta Eiropas nocietinātajām ideālajām pilsētām. Konferences laikā paredzēts iepazīties ar nocietināto ideālo pilsētu labās prakses piemēriem, šo pilsētu kultūras mantojuma saglabāšanu. Svarīgs konferences aspekt    ir šo pilsētu kopīgais mārketings un to iesaistīšana jaunu kultūras tūrisma produktu veidošanā.

Konferencē piedalīsies vairāku nocietināto ideālo pilsētu: Alba Julija (Rumānija), Elburga (Nīderlande), Fredriksta (Norvēģija), Jaromerža-Jozefova (Čehija), Karlovaca (Horvātija), Klaipēda (Lietuva),    Zamosca (Polija), Jīliha (Vācija) u.c. pārstāvji, kas stāstīs par šīm pilsētām.
Konferencē uzstāsies UNESCO/ICOMOS Starptautiskā fortifikāciju un kara mantojuma zinātniskās komitejas ICOFORT prezidente Milagrosa Floresa (ASV), Eiropas nocietinājumu mantojuma sadarbības centra ECCOFORT pārstāvji, kā arī UNESCO Latvijas Nacionālā komisijas Kultūras, komunikāciju un informācijas sektora vadītāja Anita Vaivade u.c. nozīmīgi lektori.
Konferences noslēgumā paredzēts parakstīt Daugavpils Nodomu deklarāciju par nocietinātajām ideālajām pilsētām Eiropā.
Starptautisko konferenci rīko Daugavpils pilsētas dome sadarbībā ar ECCOFORT un Daugavpils Universitāti. Sīkāka informācija par konferences norisi – www.daugavpils.lv   

Nocietināta ideālā pilsēta -    atsevišķs nocietinājumu kultūras mantojuma veids un neatkarīga kategorija. Tās izveidošana balstījās uz reģionu, infrastruktūras un apdzīvoto vietu aizsardzības militārās stratēģiju 15.-18. gadsimtā, un pilsētas plānošana tika īstenota atbilstoši kara administrācijas instrukcijām un prasībām. Savukārt Daugavpils (Dinaburgas) cietoksnis ir    uzskatāms par vienu no lielākajām nocietinātajām ideālajām pilsētām Eiropā.

Sagatavoja:
L. Kozlovska
Daugavpils novada TIC

2007 Entwicklungsagentuir der Region Latgale