Diese Seite ist aus dem Portal der Tourismusinformation von Latgale ausgedruckt
Webadresse: http://visitlatgale.com/de/events/view?id=1450

Izrāde "Polianna"

19.08.2011 19:00, Balvu Kultūras un atpūtas centrs, Balvi

Novada svētku priekšvakarā Siguldas tautas teātra dramatizējums „Pollianna”

Laiks, kurā visi dzīvojam, nu jau nešaubīgi ir kļuvis par lielu pārbaudījumu pilnīgi visās dzīves jomās. Ļoti daudziem cilvēkiem nākas pielikt lielas pūles, lai sakārtotu gan savu materiālo dzīvi, gan savstarpējās attiecības ar līdzcilvēkiem.

Arī laiks un vide, kurā dzīvo mazā Pollianna, ir visai skarbs. Notikumi, kuri kardināli izmaina meitenītes dzīvi, ir nesaudzīgi. Tāpēc tik pārsteidzoša, dažkārt aizkustinoša un pat neticama kļūst Polliannas priecāšanās spēle, kuru tēvs meitēnam iemācījis, lai rastu spēku pārvarēt dzīves grūtumus. Pollianna priecājas par visu, ,,ko sauc par dzīvošanu”, un pamazām apkārtējie cilvēki, pat sevi visvairāk nocietinājuši, lēnām un ar grūtībām mainās, atverot savas sirdis viens otram, dzīvespriekam un darītpriekam. Tā ir vienkārša, bet vieda dzīves gudrība, kuras vēstniece un īstenotāja ir 11 gadīgs bērns. Šī dzīvesziņa gan man, piedāvājot kolektīvam savu „Polliannas” dramatizējumu, gan mūsu teātra ļaudīm, apliecinot vēlmi to iestudēt, likās pašiem būtiska un nozīmīga. Cilvēka dabā ir grūtībās ļauties notikumu straumei un nepiepildīt sevi, lai saskatītu ko priecīgu, dzīvi apliecinošu.
Mēs priecājamies par iespēju viesoties Balvos un ceram, ka mazā Pollianna ar savu likteņstāstu un priecāšanās spēli uzrunās ikviena skatītāja sirdi.

Uz tikšanos!

Siguldas Tautas teātra režisore Ārija Liepiņa - Stērniece

2007 Entwicklungsagentuir der Region Latgale